1 Χώρα, 7 Πόλεις, 10 Μέρες Deal! (Μέρος 1ο)

 Τι πιο όμορφο από το να ταξιδεύεις?? Ανακαλύπτεις καινούρια μέρη, γνωρίζεις διαφορετικούς ανθρώπους, νοοτροπίες, δοκιμάζεις λιχουδιές και εδέσματα και πάνω απ'ολα ανοίγεις τους ορίζοντες σου και το μυαλό σου. Ένα χρόνο πριν ξεκίνησαν όλα...όταν μου καρφώθηκε στο μυαλό η Ιταλία και οι ομορφιές της. Αδυνατώντας να αποφασίσω ποια πόλη μου αρέσει περισσότερο για να επισκεφθώ κατέληξα να τις βάλω όλες! Να πας στη Ρώμη και όχι στη  μαγευτική Φλωρεντία? Να αφήσεις το εντυπωσιακό Μιλάνο απ'έξω? Και η ρομαντική Βερόνα? Αφού είναι δίπλα στην Βενετία...Κάπως έτσι ξεκίνησα να οργανώνω το ταξίδι!

 Από τα αεροπορικά, την διαμονή, τη σύνδεση των πόλεων με τρένο και τις στάσεις που θα κάναμε έπρεπε να τα οργανώσω μόνη μου δεν πήγα σε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο. Μπορώ να πω πως ζορίστηκα αρκετά και απογοητευόμουν κιόλας όσο πέρναγε ο καιρός. Αλλά μετά από αυτό μπορώ να οργανώσω ένα απλό ταξίδι στην Ευρώπη για πλάκα! Όποιος ενδιαφέρεται εδώ είμαι!

  
   
 Πρώτος σταθμός Ρώμη! Αχ Ρώμη...όμορφες πλατείες, σπουδαία αρχιτεκτονική, καλλιτέχνες στο δρόμο να παίζουν μουσική και να σε συνεπέρνουν. Ένα απλό απόγευμα για τους Ιταλούς περιλαμβάνει ένα απεριτίφ στην πλατεία campo de fiori κάνοντας κους κους τους περαστικούς, εννοείται υπό τους ήχους κάποιου βιολιού από την πλατεία! Ένα νεαρό ζευγαράκι είχε κάτσει στη μέση της πλατείας με ένα μπουκάλι κρασί, κανονικά ποτήρια και συσκευασμένη ποικιλία αλλαντικών και τυριών...πόσο όμορφη εικόνα! Φυσικά μια βόλτα από την Fontana di Trevi δεν γίνεται να λείπει! Ένα από τα πιο μεγάλα συντριβάνια, επιβλητικό και σίγουρα πολυσύχναστο! Λένε ότι αν πετάξεις κέρμα μέσα θα ξαναγυρίσεις στη Ρώμη, με αυτόν τον τρόπο μαζεύονται καθημερινά 3.000 ευρώ!!!

Και το βράδυ στη γειτονιά Trastevere...πιο όμορφη γειτονιά δεν είδα πουθενά! Τόσο γραφική που θες να μείνεις εκεί!

 Πρωί βράδυ όλη μέρα για φαγητό, ποτό, μπύρα απλά ιδανικό! Σοκάκια, απίστευτα κτήρια και μοναδική ατμόσφαιρα.
 Για τους φίλους της τέχνης θα ενθουσιαστούν με το μουσείο του Βατικανού αφού περάσουν από το Βατικανό πρώτα! Επιβλητικό και μεγαλοπρεπές σου δίνει την αίσθηση του πλούτου και της εξουσίας που επικρατεί στη μικρότερη χώρα του κόσμου! Αν έχετε υπομονή περιμένετε την τεράστια ουρά για να μπείτε στο μουσείο αλλά θα δείτε την μοναδική οροφή της Καπέλα Σιξτίνα από τον Μιχαήλ Άγγελο.




 Μία πόλη σαν μουσείο που αξίζει να την επισκεφτείς, όμορφη για βόλτες με χαλαρή ατμόσφαιρα και καλοσυνάτους ανθρώπους! Σίγουρα θα ξαναπήγαινα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου