Lost in Venice!


Γεια σας κορίτσια μου! Τι κάνετε?? Επιτέλους φτάσαμε στο τελευταίο μέρος του ταξιδιού με τελικό προορισμό Βενετία και Βερόνα! Αυτές οι 2 ρομαντικές πόλεις είναι σίγουρα μέσα στην καρδιά μου! Αν και κάποια σημεία είναι full τουριστικά και εμπορικά, παρ’ όλα αυτά διατηρούν την αίγλη τους! Για αρχή θα πρότεινα σε όποιον ενδιαφέρεται να επισκεφθεί αυτές τις 2 πόλεις, να δώσει κάτι παραπάνω και να μείνει όσο πιο κοντά γίνεται στο κέντρο της πόλης. Χωρίς την μεταφορά κερδίζεις πολύτιμο χρόνο και χρήματα, που θα αξιοποιήσεις διαφορετικά. Εμείς μέναμε αρκετά μακριά και μας φάνηκε η διαφορά συν ότι είχαμε έννοια να μη χάσουμε τα τελευταία δρομολόγια και πώς θα γυρίσουμε πίσω. Αλλά αρκετά με τις συμβουλές, πάμε να δούμε τη Βενετία!


Φανταστείτε ένα τεράστιο «νησί», αποτελούμενο από νησάκια, που συνδέεται με τον κορμό  της Ιταλίας με μια μεγάλη γέφυρα. Μέχρι να φτάσετε εκεί, δεν έχετε δει απολύτως τίποτα και ξαφνικά αποβιβάζεστε από το λεωφορείο (ή το τρένο) και βλέπετε τα κανάλια να ξεδιπλώνονται μπροστά σας! Διασχίζετε το μικρό γεφυράκι και βρίσκετε μπροστά σας γόνδολες, σκαφάκια, μαγαζάκια με λιχουδιές, μάσκες και στολές! Στα πρώτα δρομάκια που θα περιπλανηθείτε θα δείτε παντού βενετσιάνικες μάσκες, χειροποίητες στα περισσότερα, σουβενίρ από το διάσημο γυαλί murano με δημιουργίες που ξεπερνούν τη φαντασία. Περίτεχνα κοσμήματα και διακοσμητικά χώρου θα σας εντυπωσιάσουν και θα θέλετε να πάρετε κάτι μαζί σας!








Αυτά για το εμπορικό κομμάτι! Πάμε να περιπλανηθούμε στα κανάλια της Βενετίας?? Τί κι αν χαθείτε... δε σας νοιάζει, δε χρειάζεται να σας νοιάζει! Κάθε στροφή και μια καλά κρυμμένη γωνιά για να θαυμάσετε, ένα στενό δρομάκι που δεν έχετε ιδέα που θα σας βγάλει κι όμως δεν σας απασχολεί, είναι τόσο όμορφα!






Και κάποια στιγμή φτάνετε στην καρδιά της πόλης την πλατεία του Αγίου Μάρκου και δεν γίνεται να μη σας κάνουν εντύπωση τα εστιατόρια με τους σερβιτόρους να είναι ντυμένοι "ultra chic" με σακάκι και παπιγιόν! Κάθε μαγαζί έχει την δική του ορχήστρα να παίζει μουσική και για να αποφευχθεί η σύγχυση όταν σταματάει η μία ξεκινάει η άλλη!



Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι η βόλτα με την γόνδολα η οποία δεν είναι τόσο ειδυλλιακή όσο την φανταζόμουν. Αρχικά μια βόλτα 30 λεπτών είναι 80 ευρώ(!). Έχει τόσο συνωστισμό στα κανάλια καθώς είναι πολύ στενά για να χωρέσουν οι γόνδολες που θα έλεγα ότι σε αγχώνει κιόλας μην γίνει κάποιο ατύχημα! Παρ' όλα αυτά είναι ωραίο να τις βλέπεις, τί πιο χαρακτηριστικό για τη Βενετία! Μια ακόμα πρόταση όσο είστε στη Βενετία, είναι να επισκεφθείτε το νησάκι Μπουράνο. Είναι πολύ κοντά και μπορείτε να πάτε με θαλάσσιο ταξί, αν δεν κάνω λάθος η όλη μεταφορά είναι 20 ευρώ. Εγώ δυστυχώς δεν τα κατάφερα να πάω λόγω χρόνου αλλά αν κάποιος έχει αρκετές μέρες στη διάθεση του, είναι μια ευκαιρία να δει κάτι διαφορετικό. Ένα νησάκι γεμάτο χρωματιστά σπιτάκια έτοιμα να σου φτιάξουν τη διάθεση!




Μετά από δύο μέρες ήρθε η ώρα να χαιρετήσουμε τη Βενετία και να προχωρήσουμε στον τελευταίο μας σταθμό για αυτό το ταξίδι, την εξίσου ρομαντική Βερόνα! Χαρακτηριστικό της Βερόνα είναι για όλους το γνωστό μπαλκόνι της Ιουλιέτας και η τραγική ιστορία αγάπης της. Κι όμως είναι τόσο γραφική με όμορφα κτήρια και αρχιτεκτονική, που θες να τριγυρνάς στα δρομάκια της. Ακόμα μια πόλη με το δικό της ποταμάκι να την διασχίζει και να δίνει εικόνες ομορφιάς στο δειλινό.


Οι επισκέπτες μπορούν εύκολα να προσεγγίσουν το γνωστό μπαλκόνι, να βγάλουν φωτογραφίες και να ανέβουν μέχρι πάνω. Στην είσοδο του κτηρίου αριστερά και δεξιά οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με ερωτικά μηνύματα, τα αρχικά των ερωτευμένων και καρδούλες μέχρι και το τελευταίο εκατοστό!




  
Μετά από πολλές βόλτες και γεμάτη νέες εικόνες και εμπειρίες γνώρισα ένα μέρος της Ιταλίας καλύτερο από ότι το είχα στο μυαλό μου! Κάθε πόλη και ένα ξεχωριστό κομμάτι έτοιμο να το ανακαλύψεις και να σου αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Θα πρότεινα στον καθένα να επισκεφθεί τις όμορφες πόλεις της  γειτονικής χώρας και αν μπορεί να στριμώξει μια επίσκεψη και σε μια ακόμη κοντινή πόλη· αξίζει η ταλαιπωρία γιατί στο τέλος δεν θα σας μείνει η κούραση αλλά οι όμορφες αναμνήσεις! Ελπίζω να ταξιδέψατε και εσείς μαζί μου και να σας έδωσα μια μικρή γεύση από την δική μου εμπειρία!



Θα ήθελα να δω τα σχόλια σας και να μου πείτε την γνώμη σας!

Αν σας άρεσε το post μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε στα social media και να πατήσετε "παρακολούθηση"-"εγγραφή" για να βλέπετε ότι ανεβαίνει!  Τα λέμε στο επόμενο post! Φιλιά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου