Brazilian Keratin!


Γεια σε όλους και όλες!! Πως είστε?? Ζεσταίνεστε, ζεσταίνεστε?? Το καλοκαιράκι έχει μπει για τα καλά και το θερμόμετρο πλησιάζει όλο και περισσότερο τους 35 βαθμούς για να μας κάνει να ξεχυθούμε στις παραλίες, να πιούμε τα κοκτειλάκια μας τις ζεστές νύχτες και να ονειροπολούμε αν και που θα κάνουμε διακοπές φέτος! Και επειδή όλα αυτά θες να τα κάνεις με μια έννοια λιγότερη είμαι εδώ σήμερα για να συζητήσουμε για μια θεραπεία που μου έκλεψε την καρδία! Όπως θα καταλάβατε και από τον τίτλο σήμερα θα σας μιλήσω για την θεραπεία κερατίνης, τι είναι? σε τι μας βοηθάει? είναι βλαβερή? γιατί να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία? εγώ την έκανα, τη δοκίμασα, τη λάτρεψα και είμαι έδω να μοιραστώ μαζί σας τα νέα μου!

Πρώτα απ’όλα θα ήθελα να εξηγήσω τι ακριβώς είναι και να κάνω ένα διαχωρισμό γιατί πολλοί την έχουν συνδέσει με την ισιωτική. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή! 

Η κερατίνη είναι μια φυσική πρωτεΐνη η οποία βρίσκεται στα μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα κάθε οργανισμού για να τα προστατεύει. Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται από τις  διάφορες βαφές ή ντεκαπάζ που μπορεί να κάνουμε, το πιστολάκι που χρησιμοποιούμε και από οποιαδήποτε τεχνική διεργασία τα περνάμε ο καθένας με τη δική του συχνότητα. Το αποτέλεσμα είναι η φυσική κερατίνη της τρίχας να μειώνεται, τα μαλλιά να είναι ταλαιπωρημένα, να δείχνουν θαμπά και άτονα και να θέλουν έξτρα φροντίδα με μάσκες και περιποίηση που και πάλι δεν επανέρχονται στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η θεραπεία κερατίνης επαναφέρει την χαμένη κερατίνη της τρίχας στα φυσιολογικά επίπεδα λειαίνοντας την, δίνοντας ελαστικότητα για να μην σπάει, χαρίζει τη λάμψη που έχει χαθεί και έχει ως αποτέλεσμα το ίσιωμα του μαλλιού. Και εδώ φαίνεται η διαφορά με την παλία τεχνική που ξέραμε την λεγόμενη "ισιωτική". Η ισιωτική είναι μια τεχνική που γίνεται στα μαλλιά με χημικά προϊόντα ώστε να πετύχουμε το προσωρινό ίσιωμα τους. Συγκεκριμένα η τεχνική αυτή γίνεται με χημικά συστατικά όπως η φορμαλδευδη η οποία είναι και απαγορευμένη. Η κερατίνη είναι φυσική πρωτεΐνη που επαναφέρει την τρίχα εμπλουτίζοντας την με τα χαμένα ποσοστά που της λείπουν. Το αποτέλεσμα που δίνει είναι το ίσιωμα της τρίχας αλλά χωρίς να γίνει χημική επεξεργασία. Ελπίζω να τα ξεμπερδέψαμε λίγο και να έγινα κατανοητή γιατί πραγματικά είναι κρίμα να την απορρίπτουμε γιατί θεωρούμε πως μας καταστρέφει την τρίχα ενώ στην ουσία μας την δυναμώνει και την θρέφει!

Ας μιλήσουμε για την διαδικασία για όσες ενδιαφέρονται να προχωρήσουν στην θεραπεία αυτή και για όσες θέλουν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες!

Πριν όμως προχωρήσω να κάνω μια μίνι παρένθεση και να αναφέρω πως όσες βάφετε τα μαλλιά σας με βαφή ή ανταύγειες θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει αυτό το βήμα και μετά να κάνετε τη θεραπεία. Οποιαδήποτε χημική διαδικασία θα αλλοιώσει το αποτέλεσμα και δεν θα έχει νόημα οπότε πρώτα κάνουμε τη βαφή μας και μετά την κερατίνη. Όσο θα μακραίνει το μαλλί μας δεν θα υπάρχει πρόβλημα να βάψουμε τη ρίζα αλλά το υπόλοιπο τριχωτό δεν πρέπει να περάσει από αυτή τη διαδικασία. Το λύσαμε και αυτό!

Όλη η διαδικασία αν και δεν χρονομέτρησα διαρκεί περίπου δυο ωρίτσες. Πρώτα σου λούζουν τα μαλλιά με ειδικό σαμπουάν για να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας, στη συνέχεια σου περνάνε τούφα τούφα το μείγμα της κερατίνης και ανάλογα με της ανάγκες της τρίχας το αφήνουν για συγκεκριμένο χρόνο. Όταν ολοκληρωθεί ο χρόνος αυτός σου στεγνώνουν τα μαλλιά με το πιστολάκι και ισιώνεται η κάθε τούφα με την πρέσα. Και βουαλαα! You’re ready!

Ο κομμωτής μια χαρά έκανε τη δουλεία του είναι εξίσου όμως σημαντικό να κάνεις και εσύ τη δική σου στο σπίτι! Στο σημείο αυτό μιας και αναφέρθηκα για τον "κομμωτη"  να ευχαριστήσω τον γλυκό μου Πλάτωνα για τις υπηρεσίες του, τις απορίες που μου έλυσε και το ενδιαφέρον που έδειξε μετά από μέρες για να με ρωτήσει πως μου έχει φανεί το αποτέλεσμα! Και εδώ φίλη μου φαίνεται ο επαγγελματίας! Δεν τον νοιάζει να πας, να αφήσεις τα λεφτά σου και να φύγεις. Θέλει όταν θα φύγεις να σου έχει προσφέρει το καλύτερο δυνατό και θα ενδιαφερθεί για το αποτέλεσμα που σου πρόσφερε. Ας γυρίσουμε όμως στο homework!!

Αφού τελειώσει η διαδικασία θα πρέπει να μην λούσεις τα μαλλιά σου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δεν είναι πολύ μιλάμε για 1-1,5 μέρα ανάλογα τι χρειάζεται η τρίχα σου. Η δική μου που ήταν λεπτή χρειάστηκε μισή μερούλα παραπάνω από το κανονικό. Αλλά δεν πρέπει να σκεφτείς αα ας τα αφήσω περισσότερο θα κάνει καλό γιατί η τρίχα θα πάθει υπερκερατωση και θα θαμπώσει! Παν μέτρον άριστον φίλη μου! Εννοείται πως φεύγοντας από το κομμωτήριο έχεις πάρει και  το ειδικό σαμπουάν για να διατηρήσεις το αποτέλεσμα σου. Εάν επιθυμείς επενδύεις και στην μάσκα της ίδιας σειράς για το καλύτερο αποτέλεσμα. Αλλά πραγματικά πιστεύω πως αν είναι να κάνεις μια δουλεία να την κάνεις σωστά και θα ανταμειφθείς γι'αυτό. Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην πιάσεις τα μαλλιά σου με λαστιχάκια, τσιμπιδάκια, στέκες και κορδέλες για αυτήν την μια μέρα που θα απέχεις από το νερό. Εάν μετά τον ύπνο σου "τσαλακωθει"  κάποια τούφα θα πρέπει να την πατήσεις με το ισιωτικό για να την επαναφέρεις. Να θυμάσαι πως αυτή τη πρώτη μέρα εάν κάτσει κάποια τούφα στραβά θα πρέπει να έχεις το νου σου να την ισιώσεις γιατί θα παραμείνει έτσι για όσο διάστημα κρατήσει η κερατίνη. Προσέχουμε για να έχουμε!

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το πρώτο λουσιμο…δεν πίστευα στα μάτια μου! Άφησα την πετσέτα λίγη ώρα να τραβήξει τα πολλά νερά και μετά στέγνωσα με το πιστολάκι τα μαλλιά μου με φορά ΠΑΝΤΑ προς τα κάτω και το αποτέλεσμα ήταν ίσιωμα κομμωτηρίου!! Τα μαλλιά ήταν πιο απαλά από ποτέ, δεν μπλεκόντουσαν καθόλου και είχαν από μόνα τους όγκο! Από την πρώτη κιόλας μέρα όλοι με ρωτούσαν αν τα έβαψα γιατί έλαμπαν σαν φρεσκοβαμμένα. Το χρώμα μου είναι ξανθό με ανταύγειες και αμέσως φάνηκε πιο φωτεινό, λαμπερό και ανοιχτό με την κερατίνη.

Σε όσες με ρωτούσαν τι άλλαξα στα μαλλιά μου και φαίνονται έτσι μου είπαν πως θα σωθώ με αυτό που έκανα και πραγματικά τις πιστεύω! Σκέφτομαι πως πλέον δεν θα ταλαιπωρούμαι με πιστολάκι ή πρέσα, δεν θα σπάνε πλέον γιατί έχουν αποκτήσει ελαστικότητα, θα μακρύνουν πιο γρήγορα και θα φαίνονται πάντα περιποιημένα. Η διάρκεια της κερατίνης διαφέρει (φαντάζομαι ανάλογα την τρίχα και την προσοχή που τους δίνεις) από 3 έως 5 μήνες. 

Αυτά τα λίγα από εμένα σήμερα! Εάν έχετε κάποια απορία ή έχω ξεχάσει να αναφέρω κάτι μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου σε κάποιο social media για να σας λύσω τυχόν απορίες! θα σας αφήσω τα στοιχεία του κομμωτηρίου για όσες ενδιαφέρονται να πάνε και να διευκρινίσω πως έκανα μια ώρα δρόμο από εκεί που μένω για να πάω σε έναν από τους πρώτους που έφεραν την κερατίνη στην Ελλάδα και ξέρει να την χειρίζεται όπως πρέπει!

Αν σας άρεσε το post μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε στα social media για να βλέπετε ότι νέο ανεβαίνει!

                                  Μάρα <3

*Κομμωτήριο "Glow hair by Akis" 
Νεφέλης 5, Πετράλωνα
(στάση του ηλεκτρικού σταθμός Πετράλωνα 2 λεπτά με τα πόδια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου